ROK ZVEZDE I NJIHOVI AUTOMOBILI

Mick Jagger

Rolling Stones postali su slavni u ranim 60-ima kao antipod dobrim dečacima iz benda Beatles. Stonesi su sa svojim bučnim zvukom i provokativnim tekstovima bili dosta grublji od svojih kolega iz Liverpoola. Međutim, činilo se da ih fanovi podjednako vole. Ubrzo su članovi benda Rolling Stones postlali slavni i bogati. Mick Jagger, pevač Stonsa bio je prvi koji se pojavio sa novim Aston Martinom 1966.

John Lennon

Kao jedan od osnivača benda Beatles, Lennon je spadao u red najvažnijih ličnosti u muzičkoj industriji 60-ih. Beatlesi su jedan od najvećih bendova u istoriji, a Lennon je bio glavni tekstopisac i kompozitor Beatlesa. Zbog toga je postao bogat pre nego što je napunio 30 godina. Iako je Lennonov prvi automobil bio Ferrari 330 koji je počeo da vozi kada je položio vozački ispit, on prosto nije bio pravi tip za tu vrstu automobila. Međutim, ljubitelji automobila pamte ga kao ponosnog vlasnika jedinstvenog Rolls Roycea. Krajem 60-ih, Lennon je kupio novi, superluksuzni Rolls Royce Phantom. Bio je to najskuplji, luksuzni automobil koji je postojao u to vreme. Međutim, crni Fantom nije bio ono što je Lennon želeo. Umesto toga, iznajmio je slikara da na njemu napravi mural živih boja.

Automobil je odmah postao zaštitni znak John Lennona.

Steven Tyler

Divlji frontmen legendarne bostonske rock grupe Aerosmith, Steven Tyler je jedan od najživopisnijih likova u muzičkom poslu. S karijerom koja traje četiri decenije i brojnim hitovima, ne planira da uspori. Iako Tyler nije zaluđenik za automobile, poseduje jedan od najbržih automobila koje je svet ikada vidio. To je Hennessey Venom GT, američki super auto, koji proizvodi 1.200 KS s maksimalnom brzinom od preko 200 mph. Zamislite samo Steven Tylera kako peva jednu od svojih pesama dok juri autoputem.

Neil Young

Kanadski kantautor Neil Young jedan od najuticajnijih likova iz klasične rock ere. Bio je član nekih od najboljih bendova Zapadne obale i osnivač supergrupe, Crosby, Stills, Nash i Young. Neil Young je posvećen klasičnom američkom automobilu iz 1950-ih. Neil je poznat po tome što vozi svoje automobile svakodnevno, a od svog novog automobila, LincVolt se neodvaja. Reč je o kabrioletu Lincoln Continental iz 1959. godine, međutim Neil je modifikovao automobil i ugradio električnu energiju u njega, stvorivši jedinstveni klasični automobil. 

Tekst: Book & Roll Magazin

Foto: Privatna arhiva